OVER YOGA FLOWER

Keetie Klinkenberg is Yoga Flower

Yoga heeft altijd mijn aandacht getrokken. Vanaf mijn twintigste volgde ik hier en daar yogalessen maar in 2006 kreeg ik de smaak echt te pakken. Ik probeerde verschillende stijlen uit en ontdekte dat yoga een wereld op zich is.
Door yoga voelde ik dat ik meer ben dan ‘dat onrustige hoofd’. Het maakt mij bewuster van mijn lijf en bewuster van mijzelf. Het is een ware ontdekkingsreis en mijn passie. Yoga is heerlijk, heeft zoveel voordelen en dat wil ik graag delen!

Ik (1979) ben opgegroeid in de Noord-Hollandse polder de Beemster en woon nu in Amsterdam. Na het VWO studeerde ik ruimtelijke ordening en planologie en heb ik bijna 10 jaar als planoloog gewerkt bij de overheid en in het bedrijfsleven. Tussendoor maakte ik verschillende verre reizen.
Tegenwoordig combineer ik het yogalesgeven met een leuke parttime baan bij de Universiteit van Amsterdam. Voor mij is afwisseling belangrijk en dit heb ik gevonden in deze mooie balans tussen het spirituele en het rationele!

De afgelopen jaren heb ik diverse yoga opleidingen gevolgd:
2009 – 2013: 4-jarige opleiding tot Hatha Yogadocent aan de Yoga Academie Nederland in Amsterdam
2011: Vinyasa Yoga Teacher Training met David Lurey in Brazilië (200 uur, Yoga Alliance)
2012: Vinyasa Flow Sequencing Training met Julie Martin bij Brahmani Yoga in Goa India (55 uur, Yoga Alliance)
2013: Yin Yoga en Anatomie Teacher Training met José de Groot in Amsterdam (50 uur)
2013: Ashtanga Yoga Rocket Yoga Immersion met David Kyle in Barcelona (40 uur)
2014: Svaha Yoga Teacher Training met Gosta en Patrick in Amsterdam (70 uur)

Verder volg(de) ik cursussen, lessen, workshops en retreats bij o.a. Svahayoga (Amsterdam), Martyn Hoogstra (Amsterdam), Corine Leegwater (Amsterdam), Sarah Powers (USA), Simon Park (USA), Clayton Horton (USA), Daniel Strausser (Zweden), Shiva Rea (USA), Sri Dharma Mittra (New York), Laughing Lotus Yoga Center (New York), Tara Stiles (New York), Jivamukti Yoga School (New York), The Sunshine Network for Traditional Thai Yoga Massage (Thailand) en Vipassana Meditatie Centrum Dhamma Pajjota (België).

Ik word steeds opnieuw geïnspireerd door nieuwe ervaringen en ontmoetingen. Het yogapad is een oneindig pad en ik ben blij en dankbaar dat ik deze gevonden heb!

Wat is een Yoga Flower?

De symbolische bloem voor yoga is de lotus. De lotus groeit in donker modderig water en komt naar de oppervlakte om prachtig te bloeien in de richting van het licht.

Flower is het Engelse woord voor (op)bloeien. Met yoga maak je tijd en ruimte voor jezelf en daarmee ruimte om je te ontwikkelen, tot bloei te komen.

In het woord Flower zit het woord Flow. Flow betekent ‘stromen’. Door yoga leer je de dingen te accepteren zoals ze zijn en mee te stromen met de veranderingen in het leven.

Flow is ook de naam voor een mentale toestand waarin je volledig opgaat in bezigheden. Je bent dan zo geconcentreerd dat je helemaal geen tijd hebt om aan andere dingen te denken. Het gaat alleen om het hier en nu en er zijn geen afleidende gedachtes. Tijdens het beoefenen van yoga kun je ook dit gevoel van flow ervaren.

Een Yoga Flower is iemand die helemaal tot zijn recht komt, leeft in het hier en nu en met de veranderingen in het leven mee stroomt….dankzij yoga!