Data: Zondag 20 mei 2012
Tijd: 19:00 u – 21:00 u
Kosten: € 15,– inclusief thee (€ 12,50 voor bezitters van een Sukha Yoga leskaart)
Locatie: studio Sukha Yoga, Amsterdam
Informatie en inschrijving: mail@yogaflower.nl

In deze extra lange Spinal Flow Yogales werken we aan het versterken en het bevorderen van de flexibiliteit van de wervelkolom. We nemen uitgebreid de tijd om de wervelkolom in 6 richtingen te strekken in houdingen die zittend, op handen en knieën, staand en liggend worden uitgevoerd op het ritme van de adem. Sommige houdingen worden langer aangehouden zodat je de grenzen van je flexibiliteit kunt onderzoeken en eventuele spanningen kunt leren loslaten. Daarnaast is er in deze extra lange les ook aandacht voor ademhalingsoefeningen en aan het einde van de les volgt een uitgebreide ontspanningsoefening.

De wervelkolom neemt een centrale plaats in bij het bevorderen van algehele gezondheid. Pijn in de rug is in onze maatschappij een veel voorkomende klacht. Rugklachten kunnen het gevolg zijn van een verkeerde houding, gebrek aan flexibiliteit, ongelukken zoals vallen of een aanrijding en spanningen zoals werk of emotionele druk.

Een slechte houding en gebrek aan beweging tasten de beweeglijkheid van de wervelkolom aan. Deze verminderde flexibiliteit leidt tot verminderde werking van het zenuwstelsel. Klachten in de wervelkolom kunnen zich ook elders voordoen, bijvoorbeeld in armen en handen of benen en voeten en organen.

Yoga vergroot de flexibiliteit van de wervelkolom en ontspant en versterkt spieren waardoor de wervelkolom in balans komt.

Daarnaast vergroot yoga ook het bewustzijn van je lichaamshouding. Wanneer je dit bewustzijn begint te ontwikkelen kun je een begin maken met het corrigeren van slechte gewoontes wat je lichaamshouding betreft zoals een ineengezakte of gedraaide houding die je aanneemt. Zo kun je er iets aan doen voordat het zich tot een groter probleem ontwikkelt.

Deze les is een ware verwennerij voor je rug en geeft je meer lichaamsbewustzijn! Geschikt voor iedereen die de rug sterker wil maken en zijn/haar lichaamshouding wil verbeteren om daarmee terugkerende rugpijn te bestrijden. Geschikt voor zowel beginnende als gevorderde yogabeoefenaars.