Op 28 juli werd in 90 verschillende steden over de hele wereld gemediteerd op drukke publieke locaties in de vorm van een flash mob (verrassingsactie). In Amsterdam vond de meditatie flash mob plaats op de Dam, een plaats vol drukte, chaos en hectiek. Rond 17:00 u verzamelden zich ca. 100 mensen rond het monument op de Dam om een uur te mediteren. Met de meditatie flash mobs wordt een bewustwordingssignaal afgegeven naar de buitenwereld en worden positieve veranderingen in de wereld bevorderd.

Yoga Flower was erbij op de Dam en werd na afloop geïnterviewd door nieuwsblad Trouw.  Het verslag van de meditatie flash mob werd voorpagina nieuws op 29 juli!

Mediteren op een drukke plek als de Dam is een bijzondere ervaring. Het is een plek waar winkelend publiek, toeristen, straatartiesten, de dakloze medemens, meeuwen en duiven samenkomen en auto’s, trams en fietsers voorbij razen als de verkeerslichten op groen springen. Om al deze geluiden en eigen gedachten gade te slaan vanuit de stilte in jezelf is een uitdaging! Het is daarnaast best spannend om aan een meditatie flash mob deel te nemen omdat je eigenlijk geen idee hebt hoeveel mensen er op dat moment om je heen zitten te mediteren tussen het ‘gewone’ publiek.

Je kunt op de hoogte blijven van de volgende meditatie flash mobs via Facebook:

http://www.facebook.com/pages/MedMob-Amsterdam-Netherlands/167722846629853