Na de zomervakantie 2022 start ik weer met een nieuwe serie yogalessen op woensdagavond in de gymzaal van obs De Bonte Mol, Zuidje 10 in Schermerhorn.

Data: 7, 14, 21, 28 september en 5 en 12 oktober 2022
Tijdstip: 20:00u – 21:00u
Losse les: €10
6 lessen: €50

De lessen duren een uur en beginnen met een korte ontspanning om los te komen van de bezigheden van de dag en om de aandacht op jezelf te richten. Daarna volgt een aantal oefeningen om je lijf voor te bereiden op kracht, balans en stretch oefeningen. Een aantal zonnegroet-series zorgt er vervolgens voor dat je lijf opwarmt voor een serie van staande, zittende en liggende houdingen. De les wordt afgesloten met een ontspanningsoefening. De lessen worden begeleid door muziek.

Wat heb je nodig en neem je mee?
– Neem je eigen yogamat mee. Je kunt een goede yogamat bij mij aanschaffen voor €20.
– Draag losse en makkelijk zittende (sport)kleding waar je goed in kunt bewegen. Yoga wordt beoefend op blote voeten voor extra grip op de yogamat.
– Neem eventueel een handdoek mee (i.v.m zweten) en een flesje water.
– Neem eventueel een dekentje, sokken en een trui mee om te voorkomen dat je tijdens de ontspanningsoefening afkoelt.

Ter voorbereiding:
– Yoga beoefen je bij voorkeur op een lege maag. Met een volle maag kun je maag- of darmkrampen krijgen of misselijk worden. Bovendien is je lijf slomer en luier met een volle maag. Het beste is om 1,5 uur voor de yogales niet meer te eten of anders bij voorkeur iets lichts;
– Drink voor en na de les veel water. Hierdoor kunnen afvalstoffen die zijn vrijgekomen beter afgevoerd worden;
– Zet je mobiele telefoon uit;
– Zorg ervoor dat je 10 minuten voor aanvang van de yogales aanwezig bent;
– Informeer mij voor de les over eventuele blessures, gezondheidsklachten of andere fysieke bijzonderheden die jou yogabeoefening kunnen beïnvloeden (bijv. hoge bloeddruk, menstruatie, spier- of gewrichtsklachten en zwangerschap).
– Luister goed naar je lichaam gedurende de les: doe wat je kunt doen maar forceer en blesseer jezelf niet. Yoga is geen wedstrijd. Ieder lichaam is anders en je lichaam voelt elke dag anders. Forceer jezelf niet in een houding als je merkt dat anderen in de les beter in staat zijn een houding te doen. Niemand is beter dan de ander. Laat je ego los en heb plezier!

Neem bij vragen en om je aan te melden contact met mij op. Graag tot ziens in de les!