New York City, een coole tolerante stad en bekend vanwege de skyscrapers, 9/11, het Central Park, Broadway en het vrijheidsbeeld. Maar in NYC valt meer te beleven! In deze stad bevinden zich geweldige yoga scholen als Jivamukti, Laughing Lotus, Strala Yoga en Dharma Yoga.
Onder de noemer Urban Yoga Retreat ging Yoga Flower samen met yogamaatje Wilma naar de Big Apple. Wat een ervaring!

Laughing Lotus Yoga Center
Deze kleurrijke studio op de 3e verdieping van een pand aan Sixth Av is een oase van blijheid. Docente Dana begeleidt je in de meest creatieve sequences en draait daarbij de meest coole nummers totdat de ramen volledig beslagen zijn! Dana is ‘zo gek als een deur’ maar heel persoonlijk en caring. Mooie quotes/mantra’s als ‘Come dance with me, My heart is free’ geven de lessen inhoud.

Strala Yoga
Een basic yoga studio aan Broadway waar Yoga Rebel Tara Stiles samen met haar man uptempo speelse yogalessen geeft. Een super workout met veel buikspieroefeningen (‘it’s just a burning sensation’) en handstanden. Tara praat zo snel dat het soms nauwelijks te volgen is. Gelukkig zijn de meeste deelnemers aan de les bekend met de snelle sequences van Tara dus moet je zorgen dat je achterin de studio zit zodat je kunt afkijken bij je overbuurvrouw/man wat de bedoeling is 😉

Jivamukti Yoga School
Ook op Broadway bevindt zich Jivamukti Yoga School. Oprichters Sharon Gannon en David Life waren er jammer genoeg niet maar wel serene Lady Ruth. Zij gaf een intense, technische les zonder muziek. Boeiend. De studio is professioneel en bestaat uit 3 yogazalen zonder opsmuk. Na de les een organic shake met spirulina in het bijbehorende organic cafe.

Dharma Yoga Center
Op 23rd street is het Dharma Yoga Center gevestigd. Wij namen deel aan de 3 uur durende intensive die Sri Dharma Mittra 1 keer per maand geeft. Een bijzondere ervaring. Een mooie traditionele practice met pranayama. Dharma Mittra, geboren in de jaren ’30 en bekend om zijn amazing headstands,  heeft zeker ook humor en sloot de intensive af met hilarische partner- en groepsyoga oefeningen. Tot slot een ‘optreden’ van diverse Dharma Yogi’s die hun ‘yoga kunstjes’ vertoonden onder luid gejoel en geklap van de andere deelnemers. Daar zijn wij hollanders toch net iets te nuchter voor….